Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Δημόσια Έξοδα

Στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή εφαρμογή του media lab φαίνεται ότι ετήσιος πρώταθλητης δαπανών ειναι μακράν το Υπουργείο Υποδομών κλπ.

Top spenders

Ξέρει κανείς τι κονδύλια ειναι αυτα; Γίνονται ή εξοφλώνται ακόμα μεγάλα έργα που να δικαιολογούν τοσο μεγάλη διάφορα απο τον δεύτερο;

2 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι πως πολλά και μεγάλα έργα σε όλη την Ελλάδα έχουν μείνει ανεξόφλητα φέρνοντας πολύ μεγάλες κατασκευαστηκές σε οριακό σημείο. Θα ήταν βέβαια αφέλεια από την πλευρά μου να συμπεράνω ότι εκεί οφείλεται η μεγάλη διαφορά.

    Σε κάθε περίπτωση όμως, υπάρχουν έργα που πρέπει να πληρωθούν, είτε επειδή τελείωσαν είτε για να συνεχίσουν. Ίσως αυτός να είναι ένας απ' τους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι το Υπ.Υποδομων Μεταφορων και Δικτυων αλλα ακριβεστερα η Γενικη Γραμματεια Δημοσιων Εργων. Αφορουν σε εξοδα προς κατασκευαστικες που ειχαν παγωσει και ειχαν παγωσει και τα εργα κλπ.

    στο λινκ http://publicspending.medialab.ntua.gr/payerbubble1.php φαινεται ξεκαθαρα η αναλυση των χρηματων και φαινεται καθαρα οτι αφορα κυριως την επεκταση του μετρο και τα οδικα δικτυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή