Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ας χρεοκοπήσουμε, λοιπόν...

"Φωνή λαού, οργή θεού" - όταν 100.000 άνθρωποι μαζεύονται στο Σύνταγμα και απαιτούν να "φύγει η Τρόικα/το ΔΝΤ/το Μνημόνιο", άρα ουσιαστικά να αρνηθούμε την εξωτερική βοήθεια και σε λίγες εβδομάδες να αρνηθούμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος μας, μάλλον αυτοί έχουν δίκιο και οι υπόλοιποι, οι "Μνημονιακοί" έχουν άδικο.

Προφανώς, λοιπόν, η σύγχρονη ελληνική ηθική λέει ότι ενώ τόσα χρόνια δανειζόμασταν από κάποιους χρήματα για να διορίζουμε στο Δημόσιο, να επιδοτούμε άχρηστα γεωργικά προϊόντα, να χρηματοδοτούμε αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα και ανούσια Πανεπιστήμια σε κάθε επαρχία που τα διεκδικούσε, τώρα πρέπει να τους τη "σκάσουμε" και να μην τους δώσουμε ποτέ τα χρήματά τους πίσω, όπως είχαμε υποσχεθεί. Πρέπει, λοιπόν, αυτό το φαγοπότι όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων να το πληρώσει ο Αυστριακός συνταξιούχος, ο Βέλγος φορολογούμενος, ο Γάλλος ασφαλισμένος και όποιος άλλος εμπιστέυτηκε και αγόρασε ελληνικά ομόλογα...

Οκ, αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος δεν έχει οικονομικές γνώσεις... αίσθημα ηθικής, τουλάχιστον, δεν έχει;  

1 σχόλιο:

  1. Αυτό που επιβάλλει η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, είναι η τοποθέτηση περισσότερων -όλο και πιο αυστηρών- φίλτρων.

    Όλα αυτά τα χρόνια, άνθρωποι αλώνιζαν σε γραφεία που δε θα έπρεπε, χρήματα διακινούνταν με τρόπο παράνομο, συμφωνίες που στηρίζονταν στην αμοιβαία ανυπακοή στους νόμους επιτυγχάνονταν. Έλεγχος, δεν υπήρχε πουθενά. Ούτε στον άνθρωπο που ξέπλενε εκατομμύρια, ούτε σε εκείνον που αμελούσε να πάρει απόδειξη από το περίπτερο για μισό ευρώ.

    Το όλο σύστημα, λειτουργούσε -και ακόμα λειτουργεί, δεν τρέφω αυταπάτες- σαν καρστικός αγωγός υδάτων, σε ασβελστολιθικό πέτρωμα. Τώρα, απαιτείται να μαζευτούν πόροι. Απαιτείται έλεγχος, απαιτείται αυτοί που κυβερνούν και εκείνοι που ελέγχουν οικονομικές ατασθαλίες και εγκλήματα, να συνεργαστούν. Όλα αυτά, πάνω στο τελείως ξηρό κρατικό έδαφος, το γεμάτο τρύπες από γεωτρήσεις, που τόσα χρόνια τροφοδοτούσαν την παρανομία και συνεπώς την ψεύτικη ευημερία.

    Τοποθετούνται λοιπόν φίλτρα, στόχος των οποίων είναι να ελέγχουν καλύτερα την κυκλοφορία του χρήματος και να μειώσουν κατά το μάλλον όσο περισσότερες ατασθαλίες.

    Σύμφωνα με τα φίλτρα αυτά, ο μέσος πολίτης της Ελλάδας πρέπει να πληρώσει τα χρήματα που του δάνεισε ο μέσος πολίτης της Ευρώπης. Να το κάνει. Την ίδια ώρα όμως, εκείνος που μοίραζε και μάζευε σκοτεινούς και δυσδιάκριτους πακτωλούς χρημάτων, πρέπει να φιλτραριστεί από ένα αντίστοιχο φίλτρο.

    Ναι, είναι ανήθικη η κατάχρηση κεφαλαίων των συμπολιτών της Ευρώπης. Όσο ανήθικη, είναι και η ανισοκατανομή του ποσοστού αποπληρωμής μεταξύ των πολιτών της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή