Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Υπάρχει ελπίδα?

Μετά λύπης μου είδα, σε εκπομπή διαλόγου κρατικού καναλιού, εκπρόσωπο "μεγάλου  κόμματος" του λεγόμενου "φιλο-μνημονιακού μπλοκ" να εξηγεί το πως αντιλαμβάνεται το κόμμα του την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και τί εννοεί λέγοντας "ανάπτυξη".
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου-συντονιστή της συζήτησης, ο βουλευτής-εκπρόσωπος του κόμματος είπε μεταξύ άλλων ότι το χαράτσι της ΔΕΗ θα καταργηθεί. Τα ισοδύναμα μέτρα που θα εξασφαλίσουν για τον προϋπολογισμό τα αντίστοιχα έσοδα, θα εστιάσουν στην ενθάρρυνση της οικοδομικής δραστηριότητας (!) μέσω παραχώρησης δημόσιας γης για το σκοπό αυτό και φορολόγηση της υπεραξίας των ακινήτων που θα πωληθούν. Έτσι, θα τονωθούν τα περίπου 500 επαγγέλματα που εμπλέκονται στον χώρο "της οικοδομής", θα υπάρξει ανάπτυξη και θα προκύψουν έσοδα από τη φορολογία........

Δεν ξέρω τί είναι πιο απογοητευτικό: Η προχειρότητα των επιχειρημάτων, η λαϊκιστική προσέγγιση, ή ουσιαστικά ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη και οραματίζονται μια αναπτυγμένη Ελλάδα ?  Φοβάμαι πάντως πως αυτοί οι "κάποιοι" είναι πολλοί. Πάρα πολλοί!

2 σχόλια:

  1. Το πιο απογοητευτικό είναι ότι αυτός ο εκπρόσωπος μεγάλου κόμματος, παρά τα όσα λέει -και τον τρόπο που τα λέει- ΘΑ ξαναπάρει ψήφους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχα
    Έτσι ακριβώς!
    [στο "κάποιοι" φυσικά συμπεριλαμβάνονται και οι ψηφοφόροι τους]

    ΑπάντησηΔιαγραφή