Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Αναβιώνω το μπλογκ γιατί έχω πολλές σκέψεις και θέλω να τις γράψω εν θερμώ. Λοιπόν, τα ψέματα τελείωσαν... Ο λαός αποφάσισε ότι προτιμάει τα πρόσωπα που του χαιδευουν τα αυτιά και όχι την κοινή λογική. Όπως πολύ σωστά γράφει και ο Τάκης Μίχας εδώ, χθες έδωσε τη νίκη στους τρεις πόλους (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες, Χρυσή Αυγή) που επέλεξαν την άσκηση βίας, φραστικής και φυσικής. Στη Δημοκρατία, η απόφαση του λαού πρέπει να είναι σεβαστή όποια και να είναι. Πάντως δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι στις κρίσιμες στιγμες της ιστορίας μας, όποτε είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε λαϊκισμό και λογική, η απόφαση ηταν ξεκάθαρα υπέρ του πρώτου. Η ιστορία μένει να δείξει τα αποτελέσματα και της χθεσινής επιλογής.

4 σχόλια:

  1. Το ότι οι 3 αυτοί σχηματισμοί έλαβαν ανέλπιστα υψηλά ποσοστά, δε συνιστά και νίκη τους στην εκλογική αναμέτρηση. Δεν μπορεί κανείς να πιστεύει ότι το 34% του εκλογικού σώματος πίστευε πραγματικά ότι κάποιος από αυτούς τους 3 θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα της χώρας με το "πρόγραμμά" του. Επιπλέον, δε θεωρώ ότι ο λαός έκανε μια συνειδητή επιλογή πολιτικής πρότασης. Προφανώς δεν διάβασε τις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων όπως αυτές αποτυπώνονται στα προγράμματά τους και δεν ψήφισε με βάση τα προγράμματα αυτά. Μέσα σε συνθήκες πανικού, τις οποίες διαμορφώνουν η σκληρή καθημερινότητα, η αβεβαιότητα για το μέλλον, η αφερεγγυότητα των πολιτικών και η τρομολαγνεία των ΜΜΕ, επέλεξε να ταυτιστεί με τη "βία" για να τιμωρήσει τη βία που εισέπραξε από μια πολιτεία που δεν σέβεται τον πολίτη της. Ένα κράτος που νομοθετεί πρόχειρα (χωρίς να ξέρει τί ψηφίζει...), που ενεργεί χωρίς σχέδιο και πρόφραμμα, που εφαρμόζει επιλεκτικά τους νόμους κτλ. Αυτή η εκλογική συμπεριφορά είναι το λογικό απότοκο της τακτικής που ακολούθησαν τα πολιτικά κόμματα δεκαετίες τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο την αλλη ομως αν το καλοσκεφτει κανεις ειναι η πρωτη φορα μετα την μεταπολιτευση που αντι τα κομματα να βαζουν διλημματα, δυσκολα προβληματα, δυσκολες ερωτησεις και να καλουν το λαο να τα λυσει, ο λαος εβαλε, για πρωτη φορα επαναλαμβανω, ενα διλημμα, ενα μεγαλο προβλημα και καλει το πολιτικο συστημα να το λυσει. Ειναι απο μια πλευρα εντυπωσιακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω αν ο λαός το ήθελε, αλλά όντως έτσι βγήκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή